Hoe lang heb ik garantie op een e-Domotica product
U heeft 2 jaar garantie op de werking van het product vanaf de aankoopdatum. Er zit geen garantie op batterijen en/of andere verbruiksartikelen. Indien het product beschadigd is door vallen, vocht, hitte of andere extern invloeden valt het niet onder garantie.

Sta ik na het aanschaffen van dit product direct in verbinding met 112?
Nee. Het meldkamer abonnement zorgt er voor dat er 3, door u gekozen, personen opeenvolgend worden gebeld.
Dit betekend dus dat u niet in verbinding staat met het nationale meldcentrum van de hulpdiensten.

Hoe lang duurt het voordat mijn meldkamer abonnement wordt geactiveerd?
1 werkdag. Koopt u het product tussen maandag en vrijdag?  Dan mag u er van uit gaan dat het binnen 1 werkdag geactiveerd wordt. Koopt u het product op een zaterdag of zondag? Dan zal deze op maandag geactiveerd worden. Bij twijfel, neem contact op: 010 599 01 20

Wat is een “Meldkamer abonnement?”
Een abonnement om in geval van nood mensen automatisch te laten bellen. Een meldkamerabonnement wordt gebruikt om in geval van een afgaand alarm drie personen opeenvolgend te bellen en te waarschuwen. Dit alarm kan reageren op zowel een bewegingssensor tegen inbraak zijn, en gas / rookmelder of een waterschade. Hierdoor wordt de kans vergroot dat u op tijd kan reageren op een incident.

Ik heb al een abonnement, hoe verleng ik deze?
U koopt het product opnieuw. Uw abonnement is gekoppeld aan uw e-mail. U kan gewoon opnieuw het abonnement kopen op deze website, en die zal automatisch verlengt worden.

Mijn abonnement verloopt over ‘x’ dagen, kan ik nu alvast een verlenging aanschaffen?
Ja! Uw abonnement wordt op de dag dat het afloopt pas verlengt. Geen verloren dagen dus. LET OP: verloopt uw abonnement in het weekend? Dan wordt deze op maandag pas opnieuw geactiveerd.

Hoe kan ik makkelijker mijn abonnement verlengen?
Registreer een account zodat u uw gegevens niet hoeft in te vullen. Door een account aan te maken op edomotica.nl (meerservices.nl) kunt u al uw contactgegevens eenmalig invullen. Bij al uw volgende aanschaffen zal deze automatisch ingevuld worden. Het enigste wat u nog hoeft te doen is afrekenen! Registreer hier uw account.  Heeft u al een account? Log dan hier in.

APP’s en bediening
Voor zowel iOS als Android zijn er APP’s beschikbaar. Ook het mogelijk om met behulp van een browser via https://m.e-domotica.com de e-domotica online portal de e-Center te benaderen. Dit via een beveiligde verbinding VPN.
————————————–
Wat is ZWave
Op de website wordt gesproken over een draadloos netwerk genaamd Z-wave. Wat is dit precies? Het meest geschikte en internationale protocol voor communicatie in huis is Z-Wave. Dit innovatieve protocol brengt alle elektronica samen in een energiezuinig, draadloos netwerk en zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar en met u kunnen communiceren. Daarbij valt te denken aan verlichting en sensoren. Een Z-Wave netwerk kan in principe tot 243 apparaten met elkaar verbinden, in de praktijk zijn voor een eengezinswoning meestal niet meer dan 100 apparaten verbonden. Z-wave maakt gebruik van de lage 868.42 Mhz frequentie (in Europa). Deze frequentie wordt ook gebruikt door andere protocollen, maar dat zijn gesloten systemen (bijvoorbeeld Zigbee of andere systemen op dezelfde frequentie).

Mesh-netwerk
Z-Wave is een mesh-netwerk technologie. Elke onderdeel (node) of apparaat dat deel uitmaakt van het netwerk kan commando’s zenden en ontvangen (2-wegverkeer). Afhankelijk van de gebruikte materialen in een gebouw werkt dit systeem door vloeren en muren heen. Hierdoor is het draadloze netwerk zeer betrouwbaar, omdat er vaak meer dan één route gebruikt kan worden om een apparaat te bereiken. Het netwerk van een Z-Wave systeem wordt sterker al naar gelang er meerdere apparaten zijn aangesloten.

Netwerk

Onderdelen in een Z-Wave netwerk
Een Z-Wave netwerk binnen e-Domotica bestaat uit diverse onderdelen:
Controller/gateway. Het e-Domotica e-Centre basisstation is het hart van het geheel. Het regelt alle communicatie tussen de verschillende onderdelen van het netwerk. Daarnaast verzorgt het de communicatie van en naar de e-Domotica Portal en van en naar uw smartphone, tablet of computer.

Node
Nodes zijn losse componenten (zoals schakelaars en sensoren), die als onderdeel van het Z-Wave netwerk zijn toegevoegd op het e-Centre. Het e-Centre kan commando’s ontvangen van en versturen naar elke node.

Versterker functie
Nodes met een versterker (repeater) functie kunnen het Z-wave signaal doorgeven aan andere nodes en het e-Centre. Alleen nodes/apparaten die op 230V netspanning zijn aangesloten hebben een versterker functie. Batterij gevoede apparaten, zoals bijvoorbeeld een bewegingsmelder of rookmelder, hebben geen versterker functie omdat deze in een slaapstand gaan waarmee de batterij gespaard wordt.